glas schade auto

Wat te doen bij schade in je glas?

Wanneer er een sterretje in je autoruit is ontstaan, doe je er verstandig aan om de ruit zo snel mogelijk te laten herstellen. Het komt regelmatig voor dat een sterretje uitgroeit tot een volledige barst, met alle risico’s en gevolgen van dien. Je moet er toch niet aan denken, dat de ruit volledig barst? Het vinden van een geschikte autogarage is niet altijd even gemakkelijk. Niet iedere autogarage richt zich namelijk op het vervangen van kapotte ruiten. Doordat een autoruit laten vervangen een relatief lastige klus kan zijn, is het belangrijk om hier een specialist voor in te schakelen.

Tip: ook bij andere reparaties aan je auto, zoals kapotte ruitenwissers vervangen, is het verstandig om deze zo snel mogelijk uit te laten voeren. Zo voorkom je schade aan andere onderdelen!

Het vinden van een geschikte autogarage

Op het moment dat je een sterretje in de autoruit opmerkt, kun je deze het beste direct naar een garage brengen. Zoek op je mobiele telefoon een geschikte autogarage in de buurt op, die gespecialiseerd is in het vervangen van kapotte ruiten. Ook kun je bij mensen in de buurt vragen naar een geschikte garage. Mogelijk ben je niet bekend in de omgeving, waardoor de GPS in je auto goed van pas komt! Je kunt natuurlijk ook voor de GPS op je mobiele telefoon kiezen.

Reparatie vaak snel uitgevoerd

Doordat mensen vaak niet lang zonder hun auto kunnen, bieden veel garages een spoedservice aan. Met deze spoedservice is de reparatie doorgaans dezelfde dag nog voor je uitgevoerd. Zo heb je zelf de tijd om bijvoorbeeld in een café in de buurt, of binnen de garage zelf aan het werk te gaan op een laptop of tablet. Aan het eind van de dag neem je de auto met een ruit zonder schade mee naar huis!

GPS systeem cadeau voor in je auto?

Heb je al een gps systeem gekregen voor je 18e verjaardag? Maar was je auto heleen te dure aankoop? Dan heb je hier een aantal manieren om te zorgen dat je over een paar dagen de weg op kunt met je nieuwe auto.

 

Krediet aanvragen

Het is mogelijk om bij een bank of een kredietmaatschappijen een krediet aan te vragen. Het geld leen je dan voor een aantal maanden en hiermee los je elke maand evenveel van je lening af. Daarnaast betaal je elke maand een beetje rente over het geleende geld. Zo kun je in een kleine tijd ervoor zorgen dat je nieuwe auto voor de deur staat waarmee je zo de straat op kunt. Echter telt deze lening wel mee bij het kopen van eventuele andere zaken als een huis of een boot.

 

Je ouders aankijken

Je kunt ook je ouders lief aankijken en vragen of zij je geld willen lenen voor een auto. Met je ouders kun je allicht een lager percentage aan rente vragen dan bij een bank of een kredietinstelling. Zorg er wel voor dat je jezelf houdt aan de afspraken die je maakt over het terugbetalen van de lening.

 

Een autolening afsluiten

Het is tegenwoordig ook mogelijk om een autolening af te sluiten. Deze lening is er speciaal voor je auto. Deze lening stelt je in staat om in een hele korte periode een auto te kopen en deze langzaam maar zeker terug te betalen. Doordat je dit spreid kun je makkelijker de auto kopen die jij leuk vindt en hoef je minder na te denken over je financiën. Let wel goed op de voorwaarden bij welke maatschappij je de autolening afsluit. Het is namelijk niet zo dat er altijd dezelfde regels gelden.  Wil je alle informatie over een autolening lezen klik dan hier.

Wat voor gps-systeem kopen?

Er zijn verschillende manieren om een gps systeem in je auto te krijgen. Aan elke manier zitten natuurlijk voor en nadelen. In dit bericht worden verschillende voor en nadelen van een gps in kaart gebracht om je zo de juiste keuze te laten maken.

Een ingebouwde gps

Een ingebouwde gps is iets wat tegenwoordig in veel nieuwe auto’s standaard is. Doordat de display in het midden van je auto zit, en deze verbonden is aan je speakers hoor je gelijk welke afslag je moet hebben of welke kant je op moet op een rotonde.

Los gps-systeem

Deze toestellen zijn makkelijk te bevestigen op je ruit, zo zorg je ervoor dat je ogen geen seconde van de weg af gaan. Helaas kan het zijn dat de wegen zijn verbouwd waardoor je systeem niet meer up to date is, en deze dus je via een weg stuurt die er niet is. Soms is dat vervelend omdat deze vaak geupdate moeten worden omdat de wegen zijn aangepast in Nederland. Zeker voordat je op vakantie gaat of je ver gaat rijden binnen Nederland moet je zorgen dat jouw systeem weer helemaal up to date is.

Google Maps

Je kunt er ook voor kiezen om je telefoon te gebruiken als gps. Door gebruik te maken van een app als Google maps. Helaas gaat je telefoon hier alleen snel door leeg dus moet je weer een extra oplader kopen.

Autoverzekering

Mocht je een ingebouwde of losse gps in je auto hebben zitten en deze wordt ontvreemd, dan kun je soms de kosten hiervan claimen bij je verzekeraar. Daarom is het belangrijk om de verschillende autoverzekeringen die er zijn te vergelijken om te zorgen dat als er iets mis gaat met je auto of ingebouwde gps dat je dit gewoon netjes af kunt laten handelen door de garage en de verzekering en jij hier niet teveel inspanning in hoeft te steken. Wil je meer weten over of jouw auto met gps wel is verzekerd? Kijk dan op deze website.

prepaid sim only

Tips voor het kopen van een nieuwe GPS

Het is vaak zo dat een nieuw gps systeem nogal aan de prijzige kant is. Toch bieden veel autobouwers de optie aan om je systeem alvast in te bouwen. Zo heb je een lekker groot scherm om te navigeren, maakt hij gebruik van je boxen in de auto om aan te geven waar je naartoe moet en daarnaast is hij simpel in te stellen via knopjes op de auto. Hier een aantal alternatieve mogelijkheden.

Los gps systeem kopen

Het is tegenwoordig nog steeds mogelijk om losse GPS toestellen te kopen. Deze zijn een stuk minder prijzig dan de systemen die worden ingebouwd in je auto, en kun je zelf makkelijk en snel updaten door ze aan je computer te leggen. Het is wel van belang dat je dit regelmatig bijhoudt, anders kom je een keer in de problemen doordat je systeem een weg niet kent, of een verlegging van de weg niet in het systeem zit. Dan gaat hij even spacen, maar het komt wel weer goed.

Ouderwets de route uitprinten

Wat ook nog tot de mogelijkheden behoort is ouderwets de route uitprinten vanaf je computer. Dit is een optie die niet echt te adviseren is, maar als dat echt jouw manier van navigeren is, dan moet je dit zeker blijven doen.

Navigeren op je telefoon

Het is tegenwoordig ook mogelijk om te navigeren op je telefoon. Zo kun je simpel en snel een adres intoetsen en rijden maar. Hiervoor maakt je telefoon wel gebruik van internet, maar hij is wel up to date. Ook als er ergens vertraging is toont hij dit. Er zijn vele verschillende aanbieders van zowel abonnementen met internet, als prepaid sim only’s. Deze zijn ook verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Bij een prepaid sim only zit je niet vast aan een abonnement en kun je snel en simpel aangeven wat je wel en niet gaat gebruiken. Kijk hier voor meer informatie over prepaid sim only.

autobedrijf kerkrade

Autobedrijf Kerkrade – Hét autobedrijf in het zuiden

Tijdens jouw zoektocht naar een goed autobedrijf in het zuiden van Nederland, ben je bij Autobedrijf Kerkrade ben je aan het juiste adres voor de beste zorg voor jouw auto. Naast hun professionele team van monteurs en verkoopmedewerkers, kun je bij Autobedrijf Kerkrade ook terecht voor jouw e-bike. De uitgebreide kennis binnen het autobedrijf omvat alle aspecten die je tegenwoordig mag verwachten van een autobedrijf. Naast reparatie biedt Autobedrijf Kerkrade ook een breed assortiment aan occasions.

Historie

Autobedrijf Kerkrade is in 1969 als familiebedrijf gestart en is daarmee een begrip in de regio. Sinds 1972 prijkt het logo van Peugeot op de gevel en sinds 2006 heeft Autobedrijf Kerkrade zich gespecialiseerd in het onderhouden volgens fabrieksvoorwaarden en in de bemiddeling van de aankoop van nieuwe en gebruikte Hyundaimodellen. 2015 was het jaar waarin Autobedrijf Kerkrade E-bike4all introduceerde. Daarnaast werd in 2015 hun mobiliteitsconcept uitgebreid met E-bikes, want de autobranche is in beweging.

CARPROF

Sinds 2016 is Autobedrijf Kerkrade onderdeel van CARPROF. CARPROF is een betaalbare onderhoudsformule voor alle automerken en modellen. Met 24 maanden internationale garantie, onderhoud volgens het boekje, en heldere afspraken weet je zeker dat je bij een CARPROF-garage aan het juiste adres bent.

Het team

Het team bestaat uit tien professionele en gemotiveerde medewerkers die allen hun eigen specialisme hebben, waarbij het niet uit maakt voor welk automerk of e-bike je komt. Autobedrijf Kerkrade ontzorgt je met service, aandacht en kennis van het product. De medewerkers worden regelmatig bijgeschoold, zodat zij te aller tijden op de hoogte zijn van de vernieuwde technieken als het gaat om elektro, waterstof en/of hybride voertuigen.

Bereikbaarheid

Autobedrijf Kerkrade is gelegen aan de Eygelshovergracht 64 in Kerkrade, vlak naast de N299. Hiermee zijn zij erg goed bereikbaar vanuit diverse uitvalswegen.

Autobedrijf Kerkrade is zes dagen per week geopend (op zondag zijn zij gesloten). De werkplaats en het magazijn zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 08:15 uur en 16:45 uur. Op zaterdag is het magazijn op afspraak geopend.

Voor de verkoop van fietsen en auto’s kun je op maandag tot en met vrijdag op afspraak terecht tussen 09:00 uur en 17:30 uur. Op zaterdag tussen 10:30 uur en 12:30 uur.

gps tracker

Hoe belangrijk is het om een GPS Tracker aan te schaffen?

Met een GPS Tracker neem je maatregelen tegen het verliezen van waardevolle spullen. Veel mensen vragen zich af waarom ze een GPS Tracker nodig hebben. Vaak zijn deze personen van mening dat dit in hun geval niet hoeft omdat diefstal bij hun toch niet voorkomt. Criminelen kijken niet of diegene er hard voor heeft gewerkt, ze kijken naar hoe makkelijk het voorwerp te ontvreemden is.

De technologie kan een keerpunt zijn waardoor diefstal juist makkelijker gemaakt wordt. Neem als voorbeeld de technologie binnen de autobranche met autosleutels die geen contact meer hoeven te maken met een sleutelingang. Voor de consument lijkt het een grote innovatie. In werkelijkheid komen dieven nog makkelijk in de auto door de frequentie van de sleutel op te vangen om vervolgens achter de sleutelcode te komen waardoor de auto zonder enig probleem opengemaakt kan worden. Door de innovatieve start/stop knop wordt de motor van de auto geactiveerd en simpel weggereden. Dit zijn handelingen die in maximaal 30 seconden plaatsvinden.

Bescherm bezittingen die je dierbaar zijn kun je gemakkelijk beschermen tegen diefstal zoals bijvoorbeeld een auto, boot of trailer.

Wat kan je precies doen met een GPS Tracker?

Een degelijk volgsysteem heeft een aantal functies die zeer handig kunnen zijn. Zo kun je onder ondere;

– Een signaal afgeven wanneer de locatie veranderd

– Een melding afgeven bij een te hoge snelheid

– Een signaal afgeven bij een lege baterij

– Tracking geschiedenis achterhalen, meestal tot 6 maanden

– Sterke magneetbevestiging

– Geofence functie; bepaalt gebied selecteren die extra belangrijk is

 

Wil je meer weten over de werking van GPS Trackers en deze ook aanschaffen? Bekijk de website voor meer informatie.

portofoons

De geschiedenis van portofoons

De digitale portofoons vormen voor veel ondernemingen de basis binnen de interne communicatie. Portofoons, ook wel bekend als walkie talkies, kennen een lange geschiedenis. De voorvader van de portofoon was de twee-weg radio, die in 1907 uitgevonden werd. In de tussentijd is er veel veranderd en deze veranderingen gaan we stap voor stap bespreken in dit artikel. Hoe zag de portofoon van honderd jaar geleden eruit en van welke functionaliteiten zijn de moderne walkie talkies van deze tijd voorzien? Je leest het allemaal in dit artikel!

De uitvinding van de radio

In het begin van de 20e eeuw werd de radio uitgevonden. Het apparaat zag er destijds een stuk anders uit dan de radio die we vandaag de dag kennen. Al snel werden er plannen gemaakt om de radio kleiner en handzamer te maken. De eerste draadloze radio werd in 1937 gebouwd door Canadees Donald Hings. Deze woog in totaal 5.5 kilo. Je kunt dus wel nagaan dat het een hele onderneming was om je radio mee naar het werk te nemen. De techniek die achter de radio verscholen zat werd later ook gebruik om de eerste portofoon op de markt te brengen. 

 

Deze portofoon was een stuk kleiner en werd uitgevonden door Alfred J. Gross. Na de oorlog zette de ontwikkeling van de portofoon zich voort en gaandeweg werd de walkie talkie steeds draagbaarder en mobieler. In de jaren 50 en 60 betaalde je al gauw enkele honderden gulden voor een portofoon, wat destijds ontzettend veel geld was. Vandaag de dag kun je een portofoon voor recreatief gebruik al voor een paar euro aanschaffen. Wat een verschil!

De portofoon uit de jaren 90

Aan het einde van de 20e eeuw werd de walkie talkie door veel ondernemingen gebruikt. In eerste instantie was deze mobiele radio ontwikkeld voor militaire doeleinden, maar tegenwoordig wordt de portofoon ook veel gebruikt door ondernemingen en overheden. De meest bekende fabrikanten destijds waren Motorola, Entel en Nokia. 

Digitale portofoons van deze tijd

Naarmate steeds meer ondernemingen begonnen te groeien waren de portofoons zoals we deze vroeger kende al gauw beperkt in hun mogelijkheden. Gelukkig zijn er vandaag de dag digitale portofoons waarmee het bereik landelijk of zelfs internationaal is. Bovendien zijn de meeste moderne walkie talkies uitgerust met GPS tracking en komen storingen haast niet meer voor. De meeste digitale portofoons zijn gekoppeld aan een centrale meldkamer. Mocht je op zoek zijn naar digitale portofoons oplossingen dan raden we jou aan om voor een aanbieder met een eigen server te kiezen. Zo weet je zeker dat je altijd goed bereik hebt en weinig last van storingen zult hebben.

portofoon

Wat zijn de voordelen van digitale portofoons?

Een portofoon, ook wel een walkietalkie genoemd, is een draagbaar toestel waarmee gecommuniceerd kan worden tussen meerdere personen. Denk bijvoorbeeld aan de communicatie tussen beveiligers, verkeersregelaars en medewerkers die binnen verschillende afdelingen actief zijn. Traditionele walkie talkies hebben vaak een beperkt bereik en beperkte mogelijkheden. In dit artikel beantwoorden leggen we het verschil tussen traditionele en digitale portofoons uit en de voordelen hiervan.


In het verleden leverde de traditionele portofoons vaak veel beperkingen op. Het bereik was vaak minimaal en daarnaast waren veel functionaliteiten die vandaag de dag beschikbaar zijn nog niet van toepassing. Sinds de digitale tijdperk zijn veel van deze beperkingen gelukkig opgelost, waardoor portofoons door veel bedrijven als onmisbaar worden beschouwd binnen de interne communicatie.

Een groter bereik

Bij traditionele portofoons komt het bereik vaak niet verder dan enkele honderden meters. Dit levert beperkingen op wanneer medewerkers op een langere afstand van elkaar verwijderd zijn. Bij digitale portofoons kent het bereik geen beperkingen. Zo is het zelfs mogelijk om iemand aan de andere kant van de wereld te bereiken. Dit maakt de digitale portofoons een interessante optie voor grote Internationale bedrijven. Zo is het mogelijk om zonder extra kosten contact op te nemen met medewerkers aan de andere kant van de wereld.   

Meerdere mogelijkheden

Doordat digitale portofoons op het net zijn aangesloten beschikken ze vaak over veel functionaliteiten. Bijvoorbeeld GPS tracking, een alarmfunctie, video streaming en landelijke of internationale dekking. Het aantal mogelijkheden en functionaliteiten verschilt per aanbieder. Elk toestel heeft namelijk haar eigen specificaties en voordelen. Neem bijvoorbeeld de portofoons van smartportofoon.nl. Deze walkie talkies hebben een bereik van 20.038 kilometer en alle gesprekken zijn versleuteld en beveiligd. Bovendien worden alle gesprekken opgeslagen, mocht het nodig zijn om ze opnieuw te luisteren. Bovendien maakt Smart Portofoon gebruik van eigen servers, waardoor je altijd gebruik maakt van een betrouwbare server en je dus niet druk hoeft te maken over technische storingen. 

Hoe werkt het?

Bij de meeste digitale portofoons aanbieders sluit je een abonnement af. De kosten van het abonnement hangen af van hoeveel portofoons je gebruik wilt maken, de vereisten voor het bereik en welke functionaliteiten je wel of niet nodig hebt. Zo worden er portofoon oplossingen op maat aangeboden.

 

Voordat je besluit met welke aanbieder je samen wilt werken is het slim om met meerdere aanbieders in gesprek te gaan, offertes aan te vragen en deze te vergelijken. Eveneens raden we jou aan om naar referenties te vragen. Door te netwerken met andere bedrijven kom je erachter welke systemen goed werken en welke knelpunten er zijn.